Kad Irena (za)prijeti preko SMS poruka

Kako je supruga odbornika SNSD-a ucjenjivala partijske kolege svog muža: Plati ili ću objaviti 'prljavi veš'!

Front09.06.17, 15:17h

Kako je supruga odbornika SNSD-a ucjenjivala partijske kolege svog muža: Plati ili ću objaviti 'prljavi veš'!
Mediji u RS-u su nedavno objavili da je u pitanju supruga odbornika SNSD-a Danijela Gajića, Irena, te da je poruke s ucjenjivačkim sadržajem slala partijskim kolegama svog supruga

 

Policijska uprava Doboj podnijela je danas Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv I.T.G., iz Doboja, zbog osnova sumnje da je počinila tri krivična djela ucjene.


Za prijavljenu I.T.G., postoji osnov sumnje da je od 3.aprila do 23.maja  radi sticanja protivpravne imovinske koristi, poslala više SMS poruka trojici oštećenih, u kojima je uputila prijetnje da će na društvenim mrežama objaviti sadržaje koji bi njima i njihovoj porodici narušili čast i ugled, tražeći pri tome određene iznose, saopćeno je danas iz Policijske uprave Doboj.


Mediji u RS-u su nedavno objavili da je u pitanju supruga odbornika SNSD-a Danijela Gajića, Irena, te da je poruke s ucjenjivačkim sadržajem slala partijskim kolegama svog supruga, javlja Fena.


Prema pisanju Euroblica, agilna Irena ucjenjivala je Gajićeve partijske drugove Srećka Rekanovića, Vojislava Rađu i Dragana Kurtinovića.


- Njima su na mobilni telefon počele dolaziti poruke u kojima im je prijećeno iznošenjem njihovog prljavog veša u javnost ako ne uplate nekoliko hiljada maraka, ispričao je sagovornik Euroblica.


Na meti se prvi našao potpredsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Doboju Dragan Kurtinović. On je poruke sa ucjenama počeo dobijati na Facebook messenger 21. marta.


- Prvo mi je to izgledalo smiješno, ali sam brzo shvatio da je čitava priča veoma ozbiljna. Rečeno je da će na grupi Dnevna doza Doboja izaći priča kako sam ja nasilnik, rekao je Kurtinović.


On je pojasnio i da je od njega prvo traženo 1.000 maraka, ako želi da to spriječi, ali je ta cifra ubrzo porasla na 5.000 KM. On je već sljedećeg dana sve prijavio policiji.


- Nakon nekoliko dana poruke su prestale dolaziti na messenger, ali je počela prepiska SMS porukama. Ja sam prihvatio igru i sve uredno prijavljivao policiji, pojasnio je Kurtinović.


Od ucjene nije bio pošteden ni Gajićev kolega iz skupštinskih klupa i potpredsjednik GO SNSD Doboj Srećko Rekanović.


Na društvenim mrežama su osvanula svjedočanstva sa njegovim ocjenama iz srednje škole i priča kako je nasilnik, te kako je osuđivan zbog ucjenjivanja određenih ženskih osoba, piše Euroblic


On je izvadio uvjerenje o nekažnjavanju i poslao ovim grupama, a ubrzo dobio i odgovor da probleme može riješiti ako pripremi nekoliko hiljada maraka za zaštitu.


Od odgovornosti amnestira partijskog kolegu i smatra da je svu zavrzlamu stvorila Gajićeva supruga Irena.


- Doživljavam to kao šalu supruge jednog mog prijatelja”, rekao je Rekanović.


Od izvora bliskih istrazi Euroblic saznaje da je tokom pretresa kod Gajića nađeno desetak kartica za mobilni i isto toliko uređaja. Danijel Gajić javio se na mobilni telefon, ali nije želio da daje nikakve komentare.


No, kako Euroblic saznaje, supruga će prihvatiti krivicu i time amnestirati muža, jer će se on, po svoj prilici, pojaviti kao privilegovani svjedok i time izbeći sankciju.


Ipak, ako se dokaže krivica, jedno od supružnika Gajić moglo bi da se suoči sa zatvorskom kaznom u trajanju i do pet godina.

 

/FENA/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook