foto/ događaj koji je podigao puno prašine

Održan koncert za hašku šestorku: Thompson, Mate Bulić i ostali na stadionu pod Bijelim brijegom

Hronika09.06.17, 08:04h

Održan koncert za hašku šestorku: Thompson, Mate Bulić i ostali na stadionu pod Bijelim brijegom
Uz Marka Perkovića Thompsona, nastupili su Mate Bulić, Sinovi Hercegovine, grupa Galeb, klapa Hrvoje i drugi

 

Koncert potpore hrvatskim uznicima u Haagu na kojem je nastupio i hrvatski pjevač Marko Perković Thompson, održan je večeras na Stadionu Hrvatskog športskog kluba Zrinjski u Mostaru.

 

Koncert potpore šestorici čelnika Herceg Bosne koji čekaju pravomoćnu presudu Međunarodnog kaznenog suda za ratne zločine (ICTY), organizirala je Udruga Hrvatsko srce nade, pod pokroviteljstvom Odjela za branitelje Hrvatskog narodnog sabora BiH te Zaklade za pružanje pravne pomoći hrvatskim braniteljima HVO-a.

 

thompson-2-jpg

 

Koncert, koji je proteklih dana izazvao veliku pozornost i podignuo puno prašine u javnosti, završio je u 23 sata i 15 minuta, a protekao je bez incidenata.

 

Uz Marka Perkovića Thompsona, nastupili su Mate Bulić, Sinovi Hercegovine, grupa Galeb, klapa Hrvoje i drugi.

 

thompson

 

Šestoricu Hrvata u svibnju 2013. Haški sud nepravomoćno je osudio na zatvorske kazne od 10 do 25 godina zatvora zbog zločina nad muslimanima tijekom rata u BiH.

 

Bivši predsjednik vlade Herceg Bosne Jadranko Prlić nepravomoćno je tada osuđen na 25 godina zatvora, bivši ministar obrane Bruno Stojić i bivši načelnici Glavnog stožera HVO-a Slobodan Praljak i Milivoj Petković na po 20 godina zatvora, bivši zapovjednik vojne policije Valentin Ćorić na 16, a načelnik Ureda za razmjenu zarobljenika Berislav Pušić na 10 godina zatvora.

 

ICTY je najavio kako će pravomoćnu presudu u predmetu "Prlić i drugi" donijeti najkasnije u studenome ove godine.

 

(Foto: Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook