video/ 'Velika Hrvatska' - dokumentarac koji će izazvati kontraverze

Neispričana priča o ratu u BiH: Tajni planovi o opsadi Mostara i pretvaranju u glavni grad Herceg Bosne?!

Front07.06.17, 20:19h

Neispričana priča o ratu u BiH: Tajni planovi o opsadi Mostara i pretvaranju u glavni grad Herceg Bosne?!
Prvi put, film je prikazan u Velikoj Britaniji u decembru 1993. godine na TV Kanalu 4, koji ga je ustupio TV1 na emitranje. Belinda Giles, uredica i producentica filma, bila je jedan od ključnih svjedoka u slučaju Jadranko Prlić i drugi u Hagu

 

 

Dokumentani film "Velika Hrvatska" potresao je svjetsku javnost. Razotkrio tajne planove, brutalnost politike vodstva tzv. Herceg Bosne, hrvatske emigracije, fašističkih metoda progona, mučenja, batinanja i ubijanja nehrvatskog stanovništva u Hercegovini.   


Film svjedoči o stravičnoj, okupatorskoj politici i agresiji Hrvatske na čelu sa Franjom Tuđmanom na BiH. Razotkrivni su i dokumentirani tajni planovi etničkog čiščenja o opsadi Mostara, i ubijanju civila i grada, a sa ciljem da Mostar postane glavni grad tzv. Herceg Bosne.


Prvi put, film je prikazan u Velikoj Britaniji u decembru 1993. godine na TV Kanalu 4, koji ga je ustupio TV1 na emitranje. Belinda Giles, uredica i producentica filma, bila je jedan od ključnih svjedoka u slučaju Jadranko Prlić i drugi u Hagu.


Dokumentani film "Velika Hrvatska" u programu TV1 ovog četvrtka u terminima od 16:00 i 21:55 sati.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook