Bit će predat Tužilaštvu KS

Vlasnik prodavnice u Sarajevu uhapšen dok je davao mito od 700 KM federalnim inspektorima

Hronika05.06.17, 19:00h

Vlasnik prodavnice u Sarajevu uhapšen dok je davao mito od 700 KM federalnim  inspektorima
Nudio mito kako bi mu se omogućilo dalje nelegalno poslovanje, budući da su njegovu radnju inspektori Porezne uprave FBiH više puta pečatili

 


Nakon što su inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove prije sedam dana prijavili Tužilaštvu Kantona Sarajevo da im je tokom kontrole D.K., vlasnik trgovačke radnje u Sarajevu, nudio mito, pripadnici MUP-a KS-a su, po nalogu postupajućeg tužioca poduzeli radnje koje su u ponedjeljak ujutro okončane hapšenjem osumnjičenog i to prilikom davanja mita u iznosu od 700 maraka inspektorima.

 

- D.K. je nudio mito kako bi mu se omogućilo dalje nelegalno poslovanje, budući da su njegovu radnju inspektori Porezne uprave FBiH više puta pečatili, saopćeno je iz sarajevskog Tužilaštva, koje D.K. sumnjiči za davanje dara i drugog oblika koristi i povredu službenog pečata.

 

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS-a, osumnjičeni će biti predat u nadležnost Tužilaštva KS-a, te će postupajući tužilac odlučiti od daljim mjerama.

 

- Tužilaštvo KS ovom prilikom želi još jednom da ohrabri građane i inspekcijske organe da prijavljuju korupciju nadležnim institucijama kako bi se zajedno i uspješno borili protiv ove pojave, naveli su iz ove pravosudne ustanove.

 

(oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook