ESAD DURAKOVIĆ/ ĐAVOLJE KOLO

Savršeno zlo s Bismillom: Šta je stvarni razlog Trumpove posjete Saudijskoj Arabiji i šta će biti njene stravične posljedice?!


20.05.17, 16:51h

 


Trumpova islamofobija u predizbornoj kampanji realizira se izvrsno, kao i svako majstorsko zlo. Naime, njegova prva posjeta izvan SAD je aktualna posjeta Saudijskoj Arabiji, koja joj se pričinjava kao prijateljska, kao potpora i ovjera njene pozicije kao navodno regionalne sile. U Kur'anu se lijepo veli kako Šejtan čovjeku prikaze zlo zamamnim.


Glavni rezultat Trumpove posjete jest ugovor o snabdijevanju Saudijske Arabije oružjem u vrijedosti od 100 milijardi dolara, iako i u samoj Arabiji ima mnogo siromaštva.


Usavršavanje zla u ovom slučaju izgleda ovako.


Ogromnom svotom od 100 milijardi Saudijska Arabija će na najbolji način pomoći američku vojnu industriju. Tako će američkim korporacijama otići i saudijska nafta i saudijski dolari. Trump je u totalnom profitu, a Saudijska Arabija u totalnom gubitku. 

 

U Kur'anu se lijepo veli kako Šejtan čovjeku prikaze zlo zamamnim. Glavni rezultat Trumpove posjete jest ugovor o snabdijevanju Saudijske Arabije oružjem u vrijedosti od 100 milijardi dolara


No, tek potom inercija zla dobiva na ubrzanju. Saudijka Arabija će to ogromno oružje upotrijebiti u okolnom, u muslimanskom svijetu, po svojim susjedima, jer samo tu može i samo zato im se prodaje. Uništavat će muslimanski svijet, a to će biti i investicija za višestoljetnu muslimansku mržnju. 


Razorene okolne muslimanske zemlje - ova ili neka nova Sirija, Jemen, Liban, možda i Iran - budzašto će istim onim američkim korporacijama prodavati svoje energetske resurse za odbranu i obnovu zemlje koju je razorila ona muslimanska zemlja na čije tlo je spušten Kur'an i na kojoj se nalazi Kaba. 


Tako se multiplicira američki profit i muslimanski gubitak. Saudijska Arabija će imati iluziju, koju im je podario Trump, da su nekakva sila. Dabome, Iranci će na neki način biti u tome vrtlogu destrukcije. Oni su danas navodno dvije regionalne sile koje, svaka sa svoje strane i svaka za svoje ciljeve, daju ključni doprinos razaranju muslimanskog Bliskog istoka. 

 

Trump radi sjajan posao sa stanovišta islamofobije i politike cionizma, dok to uopće ne vide oni koje je upregao u to đavolje kolo. Oni će biti servilni, polaskani, ohrabreni na susjedsku destrukciju pa će to usavršeno zlo obaviti s Bismillom: U ime Allaha svemilosnog i samilosnoga


Jer ni selefizam ni šiizam danas nisu vjerske sekte, nego ideologije koje na stravičan način politički zloupotrebljavaju islam. Oni su u sudbinskom sukobu sa samim bićem islama i otuda je sva ova destrukcija muslimanskog svijeta na Bliskom istoku.

 

Trump radi sjajan posao sa stanovišta islamofobije i politike cionizma, dok to uopće ne vide oni koje je upregao u to đavolje kolo. Oni će biti servilni, polaskani, ohrabreni na susjedsku destrukciju pa će to usavršeno zlo obaviti s Bismillom: U ime Allaha svemilosnog i samilosnoga.


Upravo to je najveći zulum nad samim bićem islama i za to su neminovne adekvatne posljedice. One su stravične. 


Tako vam je to, "muslimani": to je vaš magistralni put u kataklizmu. 


I za to ste odgovorni isključivo vi sami!

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.
Molimo čitaoce da se u svojim komentarima suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. DEPO Portal zadržava pravo da takve i slične komentare ukloni bez najave i objašnjenja.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook