Čeka se imenovanje

Prinudni upravitelj u GRAS-u će biti iz SDA: Opet upitna plata radnicima

Hronika18.05.17, 08:55h

Prinudni upravitelj u GRAS-u će biti iz SDA: Opet upitna plata radnicima
Nadamo se da će Vlada KS-a provesti mjere kako bi Gras bio u situaciji da plate isplaćuje na vrijeme

 

Još nije poznato kada će i ko biti imenovan za prinudnog upravitelja u KJKP Gras. Premijer KS-a Elmedin Konaković kazao je da nemaju još nijedno ime za ovu poziciju i da čekaju odluku, odnosno konačni stav iz SDA. Također, naveo je da je opet upitna plata radnicima ovog preduzeća.

 

- Mi ponovo radimo neku akrobaciju unutar Vlade KS-a kako bi se radnicima mogla isplatiti plata. Imali smo sastanak sa premijerom Vlade FBiH Fadilom Novalićem i Šerifom Isovićem, direktorom Porezne uprave FBiH, i od njih smo dobili dobru volju kada je riječ o strateškom dugoročnom rješavanju dugovanja, a za ova kratkoročna ponovo će Vlada morati naći rješenje, izjavio je Konaković.

 

Amir Muminović, potpredsjednik Sindikata radnika Grasa, nada se kako će Vlada KS-a u što kraćem roku provesti mjere kako bi Gras došao u situaciju da radnicima na vrijeme isplaćuje plate, kao i obaveze prema državi.

 

- Nažalost, sve ide sporo. Mjere se znaju, ali tu ima i određenih struja koje nisu za ozdravljenje Grasa iz nekih razloga kao što je uvođenje privatnih kompanija. Moram da kažem da su ovaj premijer i ministar najviše uradili za Gras, da su drugi radili kao oni, vjerovatno ovo preduzeće ne bi bilo u ovakvoj situaciji, istakao je Muminović.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook