Promocija biciklizma i olimpijske planine

Peti Tour de Igman zakazan za 21. maj: Očekuje se više od 300 biciklista iz cijele BiH

Sport17.05.17, 12:17h

Peti Tour de Igman zakazan za 21. maj: Očekuje se više od 300 biciklista iz cijele BiH
Okupljanje učesnika je planirano u nedjelju, 21. maja u 9 sati u Velikoj aleji na Ilidži (veliki parking), a početak vožnje zakazan je za 10 sati

 

U organizaciji BK TREK Team Sarajevo, odnosno UG KSOR Partizan, organizuje se 5. biciklistički event pod nazivom Tour de Igman 2017. Cilj ovog eventa je promocija biciklizma u Sarajevu te promocija Olimpijske planine Igman.

 

Prošle godine bilo je registrovano preko 300 učesnika, a obzirom da je ovo mali jubilej, organizatori se nadaju još većem broju biciklista. Posebno očekuju bicikliste iz drugih gradova  BiH.

 

Okupljanje učesnika je planirano u nedjelju, 21. maja u 9 sati u Velikoj aleji na Ilidži (veliki parking), a početak vožnje zakazan je za 10 sati - učesnici će započeti rekreativnu vožnju dužine 30 kilometara novim, izuzetnim makadamskim putem te uživati kroz planinu Igman. 

 

Učesnici će se se kretati unaprijed zacrtanom rutom sa startom Veliki park  – Velika aleja – Jasike – Stojčevac – Kovači – Osmice – Šajina Kuhinja – Lasički stan – raskršće (džamija-Veliko polje) – Mrazište – Cilj, gdje je po dolasku za sve učesnike obezbijeđen ručak.

 

tour-de-igman

 

Projektom se takođe povezuju bitna historijska mjesta na Ilidži i Igmanu te istovremeno promoviše ekologija i zdravlje kroz sport.

 

Maloljetni biciklisti mogu učestvovati uz pratnju roditelja. Obavezna je zaštitna oprema i tehnički ispravan bicikl, te dovoljne količine vode obzirom na nedostatak iste tokom vožnje.

 

Kao i svake godine, ovaj događaj će biti obezbijeđen od strane MUP-a Kantona Sarajevo, kao i Gorske službe spašavanja Sarajevo.

 

Iako vožnja nije takmičarskog karaktera, za najbržeg i najbržu učesnicu, za najmlađeg učesnika, te najstarijeg učesnika i najbrži par kompanija TREK BIKE CENTAR je obezbijedila i nagrade.

 

Ovaj projekat realizovan je uz pomoć Općine Ilidža te kompanija Sarajevski kiseljak,Vispak, Sprind, GumaM, Alukoenigstahl, Arcus, Global One, Procedo, Petrol, koji su takođe pripremili nagrade za najsretnije, saopštili su organizatori.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook