Burna rasprava u NSRS

Dodik se iznervirao pa osuo paljbu: Čavić je lažov, on je politički gubitnik!

Front16.05.17, 13:53h

Dodik se iznervirao pa osuo paljbu: Čavić je lažov, on je politički gubitnik!
Dodik je osporavao i ''poštenje'' poslanika Miladina Stanića, iznoseći tvrdnju da je Stanić ''tražio novac da izađe iz SDS-a, a da je račun bio 700.000 KM''

 

Informacija o realizaciji Programa i Strategije razvoja sporta u RS-u u prošloj godini izazvala je danas žučnu raspravu u Narodnoj skupštini RS-a.

 

Predsjednik SNSD-a-a Milorad Dodik došao je u parlament da bi negirao tvrdnje pojedinih opozicionih poslanika izrečene tokom skupštinske rasprave o sredstvima koja su išla za Košarkaški klub "Igokea“, nauštrb nekih drugih klubova i ustanova u RS-u.

 

Vidno iznerviran, negirao je tvrdnje poslanika SDS-a Miladina Stanića da je nauštrb bolnice u Istočnom Sarajevu finansirana izgradnja sportske dvorane u Laktašima, a u nekoliko navrata optužio je poslanika NDP-a Dragana Čavića "da laže“, iznoseći tvrdnje o ulaganjima u "Igokeu“ u odnosu na "Borac“.

 

 -Otkako znam za sebe u sportu sam i volim košarku, a Čavić je u nečemu drugom - ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima navodeći da je lider NDP-a "politički gubitnik“ i da je u vrijeme dok je on bio predsjednik RS-a potpisan nepovoljan ugovor s "ArcelorMittalom“ i da, ustvrdio je, "i sada radi za tu firmu, kao i svi koji eventualno budu glasali protiv prodaje Rudnika željezne rude Ljubija".

 

Dodik je osporavao i "poštenje“ poslanika Miladina Stanića, iznoseći tvrdnju da je Stanić "tražio novac da izađe iz SDS-a, a da je račun bio 700.000 KM“.

 

Za Savez za promjene je rekao da su "manjinska politička grupacija", a da RS ima stabilne institucije.

 

Odmah nakon Dodika, za govornicu je izašao Čavić koji je rekao da je ovo bio neprimjeren nastup za predsjednika RS-a.

 

-Dodik okretanjem činjenica pokušava da se pokaže kao najveći patriota - rekao je Čavić uzvrativši Dodiku da on ne govori istinu i da će već narodne godine biti "bivši“ u politici, jer je "najveći politički gubitnik i štetočina za Srbe“.

 

On je dodao da predsjednik RS-a i SNSD-a 11 godina "manipuliše javnošću“, a da neke Dodikove navode smatra i prijetnjama njegovoj porodici.

 

-Dodikova tvrdnja da poslanici, koji neće glasati za prodaju 'Ljubije' rade za 'Mittal' je nevjerovatna - rekao je Čavić i pozvao ministra policije RS-a da se utvrdi istina da li je neko od poslanika dobijao novac da glasa za prodaju Rudnika željezne rude Prijedor.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook