Novo rukovodstvo DF Tuzlanskog kantona

Radikalna promjena kursa u Demokratskoj fronti: Uvodi se drugačiji koncept djelovanja stranke

Front10.05.17, 10:09h

Radikalna promjena kursa u Demokratskoj fronti: Uvodi se drugačiji koncept djelovanja stranke
Radikalna promjena kursa već je prepoznata na području TK. Samo u poslednjih nekoliko dana našem pokretu pristupilo je više od pedeset novih članova koji su u potpunosti spremni i sposobni da preuzmu odgovornost u zajedničkoj borbi koja nam je nametnuta, ističe se u saopštenju DF-a

Demokratska fronta Tuzlanskog kantona prolazi kroz period temeljne rekonstrukcije u konceptualnom, kadrovskom i organizacionom smislu. Cilj novog rukovodstva je, prije svega, uvođenje drugačijeg koncepta djelovanja stranke.


To podrazumijeva vraćanje na kurs izvorne ideje ljevice i potpuno otvaranje stranke u odnosu na građane, nezavisne sindikate i organizacije civilnog društva, ali i za nove kvalitetne kadrove.


Put elitizma, sujeta i zatvaranja u uske stranačko-interesne krugove nije put koji je prihvatljiv za novo rukovodstvo. Borba za radnička i građanska prava, borba za rješavanje nagomilanih egzistencijalnih problema unutar svih slojeva društva, borba za povrat otetog dostojanstva ne trpi bilo kakve kalkulacije, demagogiju ili konformizam.


Članovi, i pogotovo funkcioneri Demokratske fronte svojim ličnim primjerom, angažmanom i samoodricanjem morat će da zasluže povjerenje građana, ali i da opravdaju stranačke funkcije koje su im povjerene, i toga niko neće biti pošteđen.


Radikalna promjena kursa već je prepoznata na području TK. Samo u poslednjih nekoliko dana našem pokretu pristupilo je više od pedeset novih članova koji su u potpunosti spremni i sposobni da preuzmu odgovornost u zajedničkoj borbi koja nam je nametnuta. Riječ je o poštenim, realiziranim i izraslim ljudima koji pristupaju Demokratskoj fronti da bi živjeli za ideju, a ne da bi živjeli od ideje.


Vrata su širom otvorena svim čestitim ljudima, koji su spremni na predan rad i samoodricanje, te bespoštednu borbu koja nas očekuje. Mi tu borbu nismo tražili, ona nam je nametnuta od strane nacionalističkih elita, ali neka niko ne sumnja u to da ćemo znati odgovoriti na sve izazove koje nosi vrijeme pred nama.


Kucnuo je čas da, na demokratski način, nacionalizam i etničke sukobe koji nam se serviraju zamijenimo klasnom borbom svih potlačenih, obespravljenih, opljačkanih i poniženih građana protiv narodnog neprijatelja, navod se u saopštenju Demokratske fronte..   

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook