Milorad Dodik o obilježavanju stradanja u Dobrovoljačkoj

'Ne idemo u federalno Sarajevo, jer ne želimo da Srbe ponižavaju i da naše cvijeće i svijeće završe u kontejneru'

Front03.05.17, 09:33h

'Ne idemo u federalno Sarajevo, jer ne želimo da Srbe ponižavaju i da naše cvijeće i svijeće završe u kontejneru'
On je naglasio da će Srpska pomen stradalim Srbima davati tamo gdje može

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska ove godine u federalnom Sarajevu neće obilježavati 25 godina od stradanja Srba i vojnika JNA u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici jer ne želi da srpski narod bude dodatno ponižen, javlja Srna, a prenosi EuroBlic.

 

Dodik je rekao da je važno da se niko ne izlaže opasnosti od ponovnog stradanja u Sarajevu, te da ne treba dozvoliti da prislužene svijeće i položeno cvijeće opet završe u kontejnerima.

 

- To je dodatno poniženje i zašto bismo se mi tome izlagali? To govori o drugoj strani u BiH, ne o nama. Ja sam odavno uvjeren da od BiH nema ništa kada na ovaj način ne može da istrpi i prihvati pomirenje - istakao je Dodik i naveo da bi bilo potrebno da svako odaje poštu svojim stradalim sunarodnicima i da se to poštuje, a ne omalovažava, kao što se ranije moglo vidjeti.

 

On je naglasio da će Srpska pomen stradalim Srbima davati tamo gdje može.

 

- Kako ćemo narednih godina, vidjećemo - poručio je Dodik.

 

On je naveo da je slučaj "Dobrovoljačka ulica" nesumnjiv ratni zločin, koji pokazuje da politički dogovor o napuštanju vojnika JNA Sarajeva nije bio poštovan.

 

Dodik je ranije izjavio da je vojska zbog toga bila napadnuta, te da je taj zločin bio organizovan.

 

- Ako ne možete otići u Dobrovoljačku, a oni smatraju da mogu doći u Srpsku... Neka dolaze, svugdje gdje su stradali mi ćemo obezbijediti uslove da obilježavaju svoje stradanje - kaže Dodik.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook