OGLASIO SE I GRADONAČELNIK SARAJEVA

Dirljive poruke nakon požara u Bingu: Gore večeras životi ljudi, čije suze koliko ih je, kunem se, i ovu vatru ugasile bi!

Hronika24.04.17, 15:07h

Dirljive poruke nakon požara u Bingu: Gore večeras životi ljudi, čije suze koliko ih je, kunem se, i ovu vatru ugasile bi!
Vjetar će nositi tragove prašine ove noći. Neki će s pola srca slomljenoga umornim korakom zakoračiti u neku budućnost.... A ja neću biti dobro.. jer ljudima pored mene nije dobro, zapisala je Mostarka Nada Zovko

 

 

Nakon velikog požara koji je u subotu veče do temelja uništio bh. tržni centar Bingo u Mostaru, u javnosti su odjeknule brojne dirljive poruke građana BiH, a među njima je i status Mostarke Nade Zovko koja je na svom FB profilu napisala sljedeće rečenice:

 


GORI BINGO!


LJUDSKOST JE ODAVNO IZGORILA!


Ja ne radim u Bingu! Niko od mojih ne radi u Bingu! Ja ne kupujem u Bingu! Ali ko sam JA?Ja sam NIKO, ako meni je dobro, a svima oko mene loše je! Mene je teško naljutiti, ali lako me je rastužiti. Večeras sam i jedno i drugo.
 

Gore radna mjesta! Gori večeras rata kredita radnice na odjelu voća u Bingu! Gori užina djeteta čiji otac radi na osiguranju u Bingu! Gore lijekovi za bolesnu majku koje joj kupuje kćerka zaposlena kao čistačica u Bingu!

 

Gore večeras životi ljudi, čije suze koliko ih je, kunem se, i ovu vatru ugasile bi!


Gori večeras Bingo...a gori i ljudskost!


Hladna srca, i otrovni jezici.. pričaju o osiguranju, reketu, malim plaćama i Božjoj volji!  Božjoj volji ! O Bogu sve češće pričaju bezbožnici! Bog nam je dao slobodnu volju da palimo požare ili da gasimo vatru! Kako ti savjest nalaže.  U jednom evanđelju u Bibliji...i u jednom ajetu u Kuranu piše "...ne može tebi biti dobro, ako čovjeku do tebe je loše." Dvije knjige..različite a iste..Božjom rukom obje pisane. I kako sada da meni bude dobro...pored straha i očaja u domovima onih koji žive tu uz mene! Koji žive u meni!


Male su plaće!  


A šta je veliko u ovoj našoj maloj napaćenoj zemlji! Male su porcije hrane, male su dnevnice, mali su stanovi običnog malog radnika, male su tene što žuljaju na prstima, ali para za veće nema, mali su rukavi od jakne školarca ali većih nema... Ali ogromna je razlika od 0 plaće do male plaće!


Malo je ljudstvo! Greška! Nije malo! Već, nikako ga nema! U ljudima nekim! Sutra će svanuti još jedno sunčano Mostarsko jutro. U zraku će se osjetiti smrad paljevine. Vjetar će nositi tragove prašine ove noći. Neki će s pola srca slomljenoga umornim korakom zakoračiti u neku budućnost.


A ja neću biti dobro.. jer ljudima pored mene...nije dobro!


Poruka gradonačelnika Sarajeva


Emotivnu poruku uputio je i Abdulah Skaka, koji je, između ostalog, istakao:  


- Prije četri dana radnici tuzlanske Dite dobili su novog vlasnika, dobili su novu nadu u bolje sutra. Kompanija Bingo se taj dan obavezala da će Dita nastaviti sa proizvodnjom te da će svoj radni staž nastaviti 75 radnika ove tvornice... Sinoć je vatrena stihija uništila TC Bingo u Mostaru, na svu sreću povrijeđenih nije bilo ali je šteta stopostotna. Mnogi radnici će ostati bez posla dok se tržni centar ne obnovi, novčani gubitci su ogromni. Pokažimo patriotizam, kupujmo u njihovim lancima prodavnica, pomozimo Bingu i Diti, ne dozvolimo da stotine radnika ostane bez posla. Pomozimo i ojačajmo našu domovinu zajedno!

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook