VIDEO/ Na komemoraciji u Donjoj Gradini

Krajnje necivilizirano: Dodik odbio ruku američke ambasadorice Cormack

Front24.04.17, 08:10h

Krajnje necivilizirano: Dodik odbio ruku američke ambasadorice Cormack
To je nediplomatski čin, naveo je stručnjak za bezbjednost Darko Trifunović

 

Krajnje je necivilizovano što je na komemoraciji u Donjoj Gradini, gdje se pojavila američka ambasadorka Maureen Cormack kako bi odala počast ubijenima u Jasenovcu, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odbio da se rukuje s njom. To je nediplomatski čin, naveo je stručnjak za bezbjednost Darko Trifunović.

 

On navodi da narušeni odnosi na relaciji Republika Srpska - SAD i Republika Srpska - Izrael "nikako ne doprinose dobrim odnosima i manirima koje želimo da imamo sa te dvije zemlje, posebno prema Izraelu".

 

- Ono što najviše treba da boli je činjenica da mi veoma brzo zaboravljamo neke stvari. Zaboravljamo da je Vlada Republike Srpske, na čijem se čelu nalazio Dodik 2000, donijela odluku da svu dokumentaciju, a koja uključuje sve predmete koji se odnose na Jasenovac i stradanje, bespovratno da drugim institucijama. Ta građa nije isporučena Muzeju genocida u Beogradu nego je odlukom Dodika završila u hrvatskim rukama. Bespovratno smo se odrekli svega onoga što je naša istorija, svega onoga što čini stradanje - podsjetio je Trifunović u izjavi za BN.

 

 

(RTVBN, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

******************************************

 

Pogledajte bonus video na DEPO TV!


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook