Liga prvaka

Pjanićev Juventus savladao Barcelonu s 3:0

Sport12.04.17, 08:54h

Pjanićev Juventus savladao Barcelonu s 3:0
Italijani su dobrom odbranom uspjeli sačuvati visoku prednost i na revanš će otputovati s velikim šansama za plasman u narednu fazu takmičenja

 

U prvom meču četvrtfinala Lige prvaka Juventus je na domaćem terenu pobijedio Barcelonu s 3:0, te na taj način napravio veliku prednost pred revanš u Španiji.

 

''Stara dama'' odlično je počela ovaj meč, te već u  3. minuti zaprijetila preko Higuaina koji je glavom pokušao savladati golmana Ter Stegena. Ipak, samo četiri minuta kasnije Juventus postiže svoj prvi pogodak preko Dybale.

 

Barca je u 21. minutu zaprijetila preko Inieste, koji je na asistenciju Messija imao dobru priliku za poravnanje, ali njegov šut brani Buffon.

 

U narednom minutu italijanski tim je povisio prednost novim golom Dybale, a rezultatom 2:0 završeno je prvo poluvrijeme. 

 

 Početkom drugog poluvremena oba tima su imala izgledne prilike za golove, ali golmani su bili na visini zadatka.

 

Juventus dolazi do trećeg pogotka u 55. minutu, a strijelac je bio defanzivac Chiellini, koji je nakon ubačaja Miralema Pjanića iz kornera glavom uspio savladati Ter Stegena.

 

Barca je u 68. minutu mogla smanjiti prednost rivala, ali Suarezov udarac u korner skreće Bonucci.

 

Italijani su dobrom odbranom uspjeli sačuvati visoku prednost i na revanš će otputovati s velikim šansama za plasman u narednu fazu takmičenja.

 

Drugi meč četvrtfinala Lige prvaka između Borussije Dortmund i Monaca odgođen je zbog napada na autobus Borussije. Ta utakmica je pomjerena za danas u 18.45 sati.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook