Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH poručio

Šarović: 'Guranje' akciza u hitnu proceduru izigravanje poljoprivrednika

Front07.04.17, 13:42h

Šarović: 'Guranje' akciza u hitnu proceduru izigravanje poljoprivrednika
Naveo je da bi bilo fer i korektno da se sačeka i prijedlog zakona razmotri u redovnoj proceduri kako bi svi zajedno pokušali nešto učiniti za bh. poljoprivredni sektor jer on zaslužuje pažnju

 

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeće ministara BiH i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović izjavio je danas u Sarajevu da, ukoliko tehničke izmjene Prijedloga zakona o povećanju akciza predstavljaju pokušaj "guranja zakona u hitnu proceduru na mala vrata", onda je to ponovno izigravanje poljoprivrednika.

 

Pojasnio je da je hitnom procedurom eliminisana šansa da se amandmanima pokuša poboljšati položaj poljoprivrednika kako bi bili konkurentniji.

 

- Onaj ko daje pare kroz različite aranžmane, mislim na MMF, će te pare dati i za 15 ili 30 dana jer ne daju taj novac džaba nego im je u interesu da na onom ko taj novac posuđuje i zarade - istakao je Šarović.

 

Naveo je da bi bilo fer i korektno da se sačeka i prijedlog zakona razmotri u redovnoj proceduri kako bi svi zajedno pokušali nešto učiniti za bh. poljoprivredni sektor jer on zaslužuje pažnju.

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!