Novac se ne ulaže u razvoj

BPS: Nova tranša MMF-a nije potrebna dok se ne izvrše ozbiljne reforme vlasti

Front06.04.17, 09:18h

BPS: Nova tranša MMF-a nije potrebna dok se ne izvrše ozbiljne reforme vlasti
BPS smatra da se naplata poreza od najvećih dužnika u Bosni i Hercegovini uopće ne provodi

 

Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS) smatra da nova tranša MMF-a Bosni i Hercegovini nije potrebna sve dok se unutar sistema vlasti ne izvrši ozbiljna i duboka reforma administracije koja je preglomazna, kao i dok se ne izvrši revizija lažnih korisnika višestrukih davanja u ministarstvima poljoprivrede, socijalne politike i boračko-invalidske zaštite.

 

Također, BPS smatra da se naplata poreza od najvećih dužnika u Bosni i Hercegovini uopće ne provodi, niti se zaustavlja, kako kažu, "ogromno crno tržište u našoj zemlji a sve to su izvori velikog novca koji u BiH postoji ali je očito vlast nezainteresirana da ga prikupi".

 

-Smatramo da stalno zaduživanje BiH kod MMF-a, zadužuje generacije novih ljudi te da se uzeti novac od stranih banaka uopće ne plasira za razvoj, već za održavanje lošeg sistema koji doslovno guši BiH te zato pozivamo vladajuću koaliciju (SDA, SBB, HDZ) da se okrenu unutrašnjim, velikim reformama i da njihove vlade pokažu sposobnost da žive bez stranog, posuđenog novca jer na taj način vlade i "ekonomiju u BiH" može voditi bilo ko - navodi se u saopćenju Sektora za komunikacije BPS-a.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!