Najveća niskotarifna avio-kompanija u regionu širi mrežu

Wizz Air napokon počeo i s letovima iz Sarajeva: Do Budimpešte za 39,99 KM!

Biznis Klub05.04.17, 09:39h

Wizz Air napokon počeo i s letovima iz Sarajeva: Do Budimpešte za 39,99 KM!
Nova linija će takođe poslužiti i kao idealna veza sa Evropom za putnike iz Bosne i Hercegovine, nudeći im pristup Wizz Air-ovoj mreži od 61 linije koje povezuju 29 zemalja

 

Wizz Air, najveća low-cost avio-kompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope i vodeći avio-prijevoznik u Bosni i Hercegovini, uspostavio je danas svoju prvu liniju kojom je povezao Sarajevo i Budimpeštu.

 

Nova niskotarifna linija, uz povoljan red letenja sa dva leta nedjeljno, će omogućiti putnicima iz Bosne i Hercegovine da uz istinski niske cijene avio-karata otkriju veličanstvenu mađarsku prijestonicu, kao i 61 drugu destinaciju širom Evrope, koje će im biti dostupne u okviru WIZZ-ove mreže niskotarifnih linija iz Budimpešte. Putnici koji planiraju svoj odmor ili vikend posjetu Budimpešti mogu sada rezervirati svoje karte preko sajta wizzair.com uz cijene koje se kreću već od 39,99 konvertibilnih maraka.

 

Nova linija do Budimpešte, koja je jedina direktna avio-linija između dvije zemlje, podstaći će dvosmjerna turistička kretanja i uspostaviti važnu vezu za trgovinu i poslovanje što će podstaći i investicije u zemlju. Putnici iz Bosne i Hercegovine će moći da istraže prelijepu Budimpeštu, grad izuzetne istorije, poznat po svojoj kuhinji, brilijantnoj arhitekturi i preljepim pejsažima. Nova linija će takođe poslužiti i kao idealna veza sa Evropom za putnike iz Bosne i Hercegovine, nudeći im pristup Wizz Air-ovoj mreži od 61 linije koje povezuju 29 zemalja.

 

WIZZ, naglašavajući svoju posvećenost zemlji, dodatno širi svoju mrežu unutar Bosne i Hercegovine, dodajući Sarajevo kao drugi aerodrom. U 2017. je već najavljeno šest novih linija do četiri zemlje kao i novi avion u tuzlanskoj bazi, stvarajući više poslova u lokalu i podržavajući turizam i razvoj poslovnog sektora.

 

wizz-air-sarajevski-aerodrom


Donoseći niskotarifni avio-saobraćaj u Bosnu i Hercegovinu u 2013. Wizz Air je zadobio povjerenje i lojalnost više od 850.000 putnika i sada je najveća avio-kompanija u zemlji. U posljednjih više od četiri godine, avio-kompanija je kontinuirano investirala u svoju rastuću mrežu linija iz Bosne i Hercegovine, omogućavajući sve više mogućnosti i jeftinijih opcija svojim putnicima. Uz lokalni tim koji čini 67 zaposlenih profesionalaca u avio-saobraćaju, WIZZ podržava i održavanje preko 240 radnih mjesta u lokalnoj zajednici u srodnim delatnostima širom zemlje. Wizz Air trenutno iz Bosne i Hercegovine nudi 17 linija do osam zemalja širom Evrope.

 

Govoreći na konferenciji za novinare u Sarajevu, Owain Jones, direktor korporativnih poslova u Wizz Air-u, je rekao: "Danas proslavljamo značajan događaj u Bosni i Hercegovini, kada dodajemo sarajevski aerodrom na mapu destinacija WIZZ-a i uspostavljamo direktne letove između Bosne i Hercegovine i Mađarske. Nova linija, od Sarajeva do Budimpešte, podvlači našu posvećenost da pružimo putnicima iz Bosne i Hercegovine još jeftinije avio-karte do preljepe Budimpešte i još 61 destinacije iz cijele Evrope koje su dostupne kroz našu mrežu letova iz Budimpešte. Očekujemo da će direktna linija podstaći dolazak turista u dinamičan glavni grad Bosne i Hercegovine i da će učvrstiti veze između dvije zemlje. Radujemo se narednoj saradnji sa sarajevskim aerodromom na omogućavanju niskotarifnih letova dok u isto vrijeme podstičemo razvoj turizma i ugostiteljstva. Naš sjajan tim se raduje prilici da poželi dobrodošlicu putnicima na naše letove iz Sarajeva koji će moći da uživaju ne samo u jeftinim kartama već i u jednostavnom sistemu rezervacija i sjajnoj usluzi tokom leta!"

 

wizz-air-sarajevo-budimpesta

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook