Video / Još jedna pobjeda Zmajeva

Džeko i Lulić strijelci: BiH u Elbasanu pobijedila Albaniju sa 2:1

Sport28.03.17, 19:57h

Džeko i Lulić strijelci: BiH u Elbasanu pobijedila Albaniju sa 2:1
Nakon trijumfa nad Gibraltarom izabranici selektora Mehmeda Baždarevića u gostima su slavili protiv Albanije u prijateljskom susretu

 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je selekciju Albanije sa 2:1 u prijateljskoj utakmici u Elbasanu.

 

Golove za BiH postigli su Edin Džeko u 7. iz penala i Senad Lulić u 43. minuti, a za Albaniju Bekim Balaj u 68. minuti.

 

Nogometaši BiH upisali su drugu pobjedu u ovoj godini. Nakon trijumfa nad Gibraltarom izabranici selektora Mehmeda Baždarevića u gostima su slavili protiv Albanije u prijateljskom susretu.

 

Baždarević u ovom meču nije mogao da računa na nekoliko standardnih reprezentativaca što je otvorilo priliku za nastup igrača koji nemaju priliku da igraju u zvaničnim utakmicama, kao i debitanata Kenana Kodre i Darija Đumića.

 

Edin Džeko doveo je BiH u vodstvo u 7. minuti iz penala, a to mu je bio 50. gol u dresu reprezentacije.

 

Džeko je minutu ranije imao priliku da zatrese mrežu, ali je njegov udarac sa desetak metara na gol-liniji zaustavio jedan albanski reprezentativac.

 

Nakon primljenog gola Albanci su preuzeli inicijativu i svim snagama krenuli po izjednačenje, ali je odbrana bh. tima dobro obavila posao.

 

U finišu poluvremena BiH je došla do drugog gola. Strijelac je bio Senad Lulić, nakon asistencije Kenana Kodre.

 

U drugom poluvremenu Albanci su preuzeli igru i konstantno napadali, a do pogotka su stigli u 68. minuti golom Balaja koji je bio najviši u skoku u šesnaetsercu i udarcem glavom zatresao mrežu Begovićevog gola.

 

Do kraja su domaći nogometaši vršili pritisak i konstzantno napadali, ali je BiH uspjela sačuvati prednost i upisati pobjedu. Latifi je u posljednjim sekundama imao najbolju priliku za izjednačenje, ali je Begović dobro intervenirao i spasio gol.

 

BiH je nastupila u sastavu: Begović, Vranješ (od 40. Stevanović), Đumić, Šunjić, Zukanović, Jajalo (od 71. Vrančić), Krunić, Prcić (od 46. Cimirot), Lulić (od 68. Duljević), Džeko (od 59. Bajić) i Kodro (od 78. Pavlović).

 

Ovo je bio peti meč između BiH i Albanije i druga pobjeda bh. selekcije uz dva remija i jedan poraz.

 


. by Goals_online

 


Goal Lulic S. (0:2) Albania vs Bosnia... by ylberenexhipi

 


Bekim Balaj Goal HD - Albania 1-2 Bosnia... by sports-live1

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook