izaslanici iz srpskog naroda nisu došli

Sjednica Doma naroda PSBiH odgođena zbog nedostatka kvoruma

Front20.03.17, 13:19h

Sjednica Doma naroda PSBiH odgođena zbog nedostatka kvoruma
Na novinarsko pitanje da li je ovo blokada institucija, odgovorio je da bi se moglo govoriti o blokadi ukoliko izaslanici iz srpskog naroda i dalje ne bi dolazili na sjednicu

 

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koja je bila zakazana za danas, nije održana.

 

Predsjedavajući Doma naroda Bariša Čolak je izjavio novinarima da je današnja sjednica odgođena zbog nedostatka kvoruma.

 

Po njegovim riječima, tri delegata iz Kluba srpskog naroda su potvrdila sekretaru Doma naroda da neće doći.

 

- Prema tome, nemamo uvjeta za održavanje sjednice. Naknadno će biti zakazana nova sjednica - naveo je Čolak.

 

Na novinarsko pitanje da li je ovo blokada institucija, odgovorio je da bi se moglo govoriti o blokadi ukoliko izaslanici iz srpskog naroda i dalje ne bi dolazili na sjednicu.

 

- Ukoliko bismo u relativno kraćem roku mogli održati sjednicu Doma naroda, naravno da onda to ne bi bila blokada. Međutim, ukoliko bi se nastavilo da izaslanici iz srpskog naroda ne bi dolazili na sjednicu, onda naravno da bi institucije bile blokirane - kazao je Čolak.

 

Naveo je da će biti održano više konsultacija, ne samo na razini Doma naroda.

 

- Mislim da je ovo ozbiljna stvar i da će se konsultacije napraviti na svim razinama, ne samo na razini naših klubova - kazao je Čolak, prenosi Fena.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!