Vojni penzioneri napuštaju proteste

Bivši borci postigli dogovor s Vladom FBiH: Potrebna dodatna 22 miliona KM u budžetu!

Hronika15.03.17, 15:45h

Bivši borci postigli dogovor s Vladom FBiH: Potrebna dodatna 22 miliona KM u budžetu!
Razgovara se o varijantama za rješenje tog problema u naredne tri godine da bi bilo osigurano vraćanje koeficijenta koji je 2013. oduzet ovim ljudim,- istakao je Bukvarević i precizirao da se radi o 11.800 korisnika

 

Pregovarački tim vojnih penzionera Armije RBiH i HVO-a, koji su protestovali danas u Sarajevu, i predstavnici Vlade FBiH dogovorili su da tekst Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambenooslobodilačkog rata bude upućen u parlamentarnu proceduru.

 

Također, dogovoreni su i daljnji koraci u vezi s tim zahtjevom a nakon sastanka je rečeno da će rad na tome početi već od sutra.

 

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata Salko Bukvarević rekao je novinarima nakon sastanka da se radi o komplikovanom pitanju koje zahtijeva dodatna 22 miliona KM u budžetu, koja nisu mogli osigurati.

 

- Razgovara se o varijantama za rješenje tog problema u naredne tri godine da bi bilo osigurano vraćanje koeficijenta koji je 2013. oduzet ovim ljudima - istakao je Bukvarević i precizirao da se radi o 11.800 korisnika.

 

Okupljeni vojni penzioneri ispred zgrade Vlade FBiH počeli su se razilaziti, a zbog obećanja da će problem biti riješen poručili su da proteste više neće organizirati.

 

(FENA/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook