nakon poteza ndp-a

Dodik o prijavama protiv Softića i Izetbegovića: Da su nas pitali, pridružili bismo se...

Front13.03.17, 16:48h

Dodik o prijavama protiv Softića i Izetbegovića: Da su nas pitali, pridružili bismo se...
- Da su nas pitali, pridružili bismo se. Vidim da su tražili to od SDS-a, ali oni nisu htjeli da budu u tome – ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci

 

Predsjednik Republike Srpske (RS) i SNSD-a Milorad Dodik tvrdi da bi i ta stranka podržala podnošenje krivične prijave protiv Sakiba Softića i Bakira Izetbegovića, koju je danas u Tužilaštvo BiH dostavio Narodni demokratski pokret (NDP) Dragana Čavića.

 

- Da su nas pitali, pridružili bismo se. Vidim da su tražili to od SDS-a, ali oni nisu htjeli da budu u tome – ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

 

Rekao je da "postoji krivična, nesumnjiva odgovornost Softića i Izetbegovića za zloupotrebe".

 

- Mislim da je prijavu trebalo podnijeti pravosuđu RS-a, jer ono na nivou BiH nema legitimitet da bilo šta vodi. Pogledajte samo afere koje se tamo dešavaju. Politički uticaj Izetbegovića je dovoljan da u ovom trenutnku sumnjam da će Bošnjaci uticati na ishod ovog procesa – ustvrdio je.

 

Dodik se danas obratio članovima Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka u vezi s aktulenom političkom situacijom te naglasio da je ta stranka već u pripremama za izbore naredne godine, na kojima očekuje veliku pobjedu.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook