VIDEO/ Riječ stručnjaka nakon pada revizije

Srbija je bolje odigrala: U čemu je sve proceduralno pogriješio Bakir Izetbegović i koje je savjete odbio?

Front10.03.17, 22:16h

Srbija je bolje odigrala: U čemu je sve proceduralno pogriješio Bakir Izetbegović i koje je savjete odbio?
Nice i Tromp gostovali su putem skypea u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića i decidno pojasnili koje su sve proceduralne greške načinjene prilikom pokušaja pokretanja revizije presude u Hagu


Netom nakon što je u posljednji tren podnešen zahtjev za reviziju presude protiv Srbije, ekspertni tim u čijem sastavu su Geoffrey Nice, bivši haški tužilac, i dr. Nevenka Tromp, sačinio je analizu u kojoj su iznijete činjenice u vezi s pripremom pokretanja revizije po presudi BiH protiv Srbije za genocid i u kojoj su pojasnili zašto nisu bili dio stručnog tima koji je na tome radio.


I tada su, kao i više pita do sada, naglasili zašto je cjelokupan postupak za pokretanje revizije morao početi znatno ranije, bar 18 mjeseci prije roka, te na šta se sve pri tom trebala obratiti pažnja.


Nakon što je od strane Međunarodnog suda u Hagu zahtjev odbijen, Nice i Tromp gostovali su putem skypea u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića i decidno pojasnili koje su sve proceduralne greške načinjene, na koje savjete niko u BiH nije obratio pažnju, ali i zašto je Srbija tako spremno dočekala mogućnost pokretanja nove tužbe za genocid?


Pogledajte prilog Face TV-a...    

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook