Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa bih

Šarović: Odluka Vučića da dođe u BiH je hrabar potez i šamar svima koji prizivaju konflikt

Front09.03.17, 11:24h

Šarović: Odluka Vučića da dođe u BiH je hrabar potez i šamar svima koji prizivaju konflikt
Dodao je da ne brine za stanje na zapadnom Balkanu te da svojim primjerom Srpska demokratska stranka i Savez za promjene daju doprinos rješenju krize i sprječavanju eventualne eskalacije

 

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović kazao je danas u izjavi za televiziju N1 da je odluka premijera Srbije Aleksandra Vučića da dođe u BiH hrabar i "sjajan potez".

 

- Ovo je u suštini šamar svima onima koji prizivaju konflikt. Oni koji su kreatori krize, to je njegov odgovor. Mislim da je to važna poruka za BiH. To je za mene najvažnije. Sve ostalo je u sjeni, a razgovarat će se o krizi - istakao je Šarović. 

 

Dodao je da ne brine za stanje na zapadnom Balkanu te da svojim primjerom Srpska demokratska stranka i Savez za promjene daju doprinos rješenju krize i sprječavanju eventualne eskalacije.

 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić bit će domaćin Samita premijera zemalja zapadnog Balkana koji će biti održan 16. marta u Sarajevu, a Vučić je potvrdio učešće na ovom događaju.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook