VIDEO/ DRAMATIČAN OBRAT I POBJEDA OD 6:1 PROTIV PSG-A

Katalonci ispisali historiju: Nevjerovatan povratak Barcelone i plasman u četvrfinale u zadnjim sekundama sudijske nadoknade!

Sport08.03.17, 23:04h

Katalonci ispisali historiju: Nevjerovatan povratak Barcelone i plasman u četvrfinale u zadnjim sekundama sudijske nadoknade!
Nevjervatan provratak kada je Sergi Roberto pogodio za 6:1 i prolazak dalje u 95. minuti

 

Barcelona je ispisala historiju i prošla dalje u osminu finala Lige prvaka. Katalonci su savladali PSG sa 6:1 u nevjerovatnoj završnici i tako nadoknadili zaostatak od 4:0 iz prvog susreta, što do sada niko u historiji ovog takmičenja nije uspio.

 

Katalonci su došli do prednosti veoma rano. Luis Suarez je pogodio za 1:0 u trećoj minuti. Barcelona je nastavila napadati, dok se PSG fokusirao samo na odbranu. Neymar je imao dobru šansu u 18. minuti, ali lopta je otišla pred gola.


U 40. minuti Layvin Kurzawa je zakačio jednu loptu, koja je završila u golu gostiju za 2:0. Tim rezultatom se završilo prvo poluvrijeme. Na početku drugog dijela, tačnije u 49. minuti, dosuđen je penal za domaće, koji je realizovao Lionel Messi.


Veliku šansu PSG je imao u 52. minuti kada je Edinson Cavani pogodio stativu. Ipak, Urugvajac je postigao pogodak u 62. minuti za 3:1 i tako ponovo Katalonce bacio na koljena. Dobru priliku imao jei Angel Di Marija u 85. minuti. Mogao je sve riješiti, ali loše je reagovao.


Neymar je postigao pogodak iz slobodnjaka u 88. minuti za 4:1, a onda je dosuđen novi penal za domaće, koji je realizovao brazilski napadač za 5:1 i veliku dramu.


Onda je viđen nevjervatan provratak kada je Sergi Roberto pogodio za 6:1 i prolazak dalje u 95. minuti.

 


B6---1P by mediabh

 

U drugom  meču Borussia je bila bolja od Benfice s 4:0, nakon što je u prvom susretu bilo 1:0  za Portugalce.

 

Strijelac tri puta za njemački tim je bio  Pierre-Emerick Aubameyang, te Christian Pulisic.

 

Sljedeće sedmice se igraju ostale utakmice osmine finala Lige prvaka.

 

(Sportcentar:ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook