SKANDAL/ 'Letjele' šake na Univerzitetu u Tuzli

Procurili novi detalji: Sedam sati pokušavali natjerati rektora da potpiše ostavku, a kad nisu uspjeli - potukli se

Hronika06.03.17, 14:02h

Procurili novi detalji: Sedam sati pokušavali natjerati rektora da potpiše ostavku, a kad nisu uspjeli - potukli se
Do tuče je došlo nakon što je dekan Mašinskog fakulteta Denijal Sprečić, za kojeg je javna tajna da ima ambiciju da postane rektor, fizički nasrnuo na profesora Bahriju Šarića, nakon čega je ovaj završio u bolnici

 

Na Rudarskom fakultetu u Tuzli jučer u poslijepodnevnim satima došlo je do fizičkog obračuna profesora Univerziteta u Tuzli, piše Patria.

 

Naši izvori kažu da je već duže vremena rektor prof.dr. Samir Nurić izložen mobingu od strane premijera TK Bege Gutića, koji je tražio od njega da zaposli na Univerzitetu određene ljude, ali i mobingu od vrha Kantonalnog odbora SDA na čelu sa Mirsadom Kukićem koji želi da se pita za sva kadrovska rješenja.  

 

U subotu je rektor Nurić dobio poziv premijera Gutića da dođe na sastanak u Banoviće sa Mirsadom Kukićem.

 

rudarski-fakultet-tuzla

 

Rektor je odbio te tražio da se sastanak održi u Tuzli na Rudarskom fakultetu. Ovom sastanku su, između ostalih, prisustvovali Bego Gutić, Mirsad Kukić, Kazafer Bečić te brat Bege Gutića, Kemal kao i dekani skoro svih drugih fakulteta.

 

Do tuče je došlo nakon što je dekan Mašinskog fakulteta Denijal Sprečić, za kojeg je javna tajna da ima ambiciju da postane rektor, fizički nasrnuo na profesora Bahriju Šarića, nakon čega je ovaj završio u bolnici. 

 

Nakon svih ovih dešavanja kantonalni šefovi SDA Mirsad Kukić, Bego Gutić, Kazafer Bečić te brat Bege Gutića, Kemal su čak sedam sati zadržavali rektora Nurića, zajedno sa suprugom, također profesoricom na Univerzitetu u Tuzli, tjerajući ga da potpiše već pripremljenu ostavku na poziciju rektora.

 

Službenici MUP-a TK su u posjedu video materijala sa nadzornih kamera, a uviđaj o nedjeljnom incidentu je u toku. 

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook