Iz Tužilaštva BiH saopšteno

Tužilac Božo Mihajlović podnio ostavku

Hronika02.03.17, 14:59h

Tužilac Božo Mihajlović podnio ostavku
V.d. glavna tužiteljica Gordana Tadić prihvatila je ostavku, te u skladu sa pravilnikom, na poziciju rukovoditelja odjela imenovala zamjenicu glavnog tužitelja Ozrenku Nešković

 

U Tužiteljstvu BiH donesena je naredba o pokretanju istrage protiv Bože Mihajlovića, zbog kaznenog djela nesavjesnog rada u službi.

 

Rukovoditelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Božo Mihajlović, podnio je ostavku na poziciju rukovoditelja odjela koju je dostavio v.d. glavnoj tužiteljici Gordani Tadić, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.


V.d. glavna tužiteljica Gordana Tadić prihvatila je ostavku, te u skladu sa pravilnikom, na poziciju rukovoditelja odjela imenovala zamjenicu glavnog tužitelja Ozrenku Nešković.


V.d. glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić preuzimanjem dužnosti, kao  jedan od prioriteta u svom radu definirala je otvorenu i izravnu komunikaciju među uposlenicima radi očuvanja stabilnosti institucije Tužiteljstva BiH, te je spremna i odlučna da se po najvišim standardima istraže svi navodi o nezakonitostima u radu uposlenika, radi odlučne borbe protiv korupcije i jačanja povjerenja građana u pravosudne institucije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook