stižu optužbe iz rs-a

Cvijanović: Izetbegović je najveći problem u BiH i regionu, trebalo bi da on bude pod sankcijama, a ne Dodik...

Front02.03.17, 10:38h

Cvijanović: Izetbegović je najveći problem u BiH i regionu, trebalo bi da on bude pod sankcijama, a ne Dodik...
Cvijanović je istakla da je apsolutna zamjena teza da su ona i predsjednik RS-a remetilački faktor u BiH, iako se takva slika dugo godina stvara i namjerno produkuje

 

Predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović izjavila je večeras da je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović najveći problem ne samo u BiH, već i cijelom regionu i da bi on trebalo da bude pod sankcijama, a ne predsjednik RS Milorad Dodik.


Cvijanović je istakla da je apsolutna zamjena teza da su ona i predsjednik RS-a remetilački faktor u BiH, iako se takva slika dugo godina stvara i namjerno produkuje.

 

"Mislim da je Izetbegović upravo najveći problem ne samo u BiH, nego i u cijelom regionu", rekla je Cvijanović za RTRS.

 

Ona je navela da su netačne tvrdnje Izetbegovića da svi problemi u BiH stanuju u RS i da je Dodik najveći problem u cijelom regionu.

 

"Pokušava se prikazati da SNSD, Milorad Dodik, politika koju on vodi i institucije Srpske izazivaju nered ili haos i na taj način se skriva da su neke stvari na koje se pozivaju u suštini puno gore postavljene u Federaciji BiH", navela je Cvijanović.

 

Ona je istakla da su sve stvari pruzrokovane akcijama SDA ili Bakira Izetbegovića. Ona je ocijenila da je smiješna priča kako Dodik "ruši" Dejtonski sporazum.

 

Cvijanović kaže da su sankcije koje su nametnute Dodiku apsolutno nepotrebna stvar i velika greška odlazeće američke administracije, čiji su predstavnici "vrlo lično shvatili neke stvari".

 

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook