VIDEO/ DANI FRANKOFONIJE U BIH

Francuski šansonjer Benjamin Piat stiže u Sarajevo: Koncert u klubu 'Monument' 24. marta

DEPO CLUBBING27.02.17, 14:12h

Francuski šansonjer Benjamin Piat stiže u Sarajevo: Koncert u klubu 'Monument' 24. marta
Benjamin Piat je mladi i sve popularniji francuski pjevač, koji će u Sarajevu predstaviti svoj drugi album "Lijepi bijeg"

 

Francuski šansonjer Benjamin Piat gost je na "Danima frankofonije u BiH 2017.", a njegov koncert održat će se u klubu Monument 24. marta, sa početkom u 21,00 sat.

 
Koncert organizuju Ambasada Francuske i Francuski institut u BiH, uz pomoć U.F.E. u BiH i Udruge za promicanje kulture i umjetnosti JA BiH...Zagreb.


Benjamin Piat je francuski tridesetogodišnji pjevač koji postaje sve popularniji, a koji će predstaviti svoj drugi album "Lijepi bijeg" u ambijentu šik swing šansona sa elegantnim aranžmanima koje potpisuje Sebastien Martel (potpisnik aranžmana poznatih francuskih izvođača).


Sa više od 350 koncerata širom Francuske, ali i u svijetu, od početka njegovog djelovanja u jesen 2013. godine, već od prvog albuma "Muzička kutija" sarađivao je sa mnogim umjetnicima muzičarima: B. Roy (harmonika Manu Chao), La Ruda, Tete, Anis i Oldelaf.


Njegove pjesme "Markiza" i "Vijest" je prenijelo 18 svjetskih medija u Boliviji, Grčkoj, Meksiku, Poljskoj, Kanadi, Australiji...


Sada je Benjamin Piat odlučio da orjentiše svoje umjetničke ambicije prema atipičnom svojstvenom dekoru. Deset novih naslova je snimljeno u STUDIO VEGA de CARPENTRAS.


Izveden na francuski način, "Lijepi bijeg" je album vrlo intiman.


Nakon što se predstavio uz pomoć Francuske Alijanse u Kazahstanu, Sjevernoj Africi, Poljskoj, Slovačkoj, Češkoj i Laosu, dolazi i kod nas.


Koncertna promocija u BiH i Hrvatskoj će biti uz gitaristu Richarda Panverta, a koncerte će imati u Sarajevu, Banjaluci i Zagrebu.

 

Za koncert u sarajevskom klubu 'Monument' ulaz je slobodan, uz obavezne rezervacije... A šta vas očekuje ove večeri, poslišajte i pogledajte u priloženom videu!

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook