PREDSJEDNIK RS-A UZVRATIO NA PONUDU

Dodikov odgovor na Izetbegovićevu 'pruženu ruku': I sada bi Bakir da bude pozitivac i da se izvuče iz blata...

Front25.02.17, 16:13h

Dodikov odgovor na Izetbegovićevu 'pruženu ruku':  I sada bi Bakir da bude pozitivac i da se izvuče iz blata...
Gostujući na TV Pink predsjednik RS-a Milorad Dodik odgovorio je da poslije svega što je Izetbegović učinio, ruka može da se prihvati jedino ako se odmah povuče zahtjev za reviziju

 

 

Nakon što su politički odnosi u zemlji, usljed podnošenja za zahtjeva za revioziju tužbe protiv Srbije, ponovodovedeni do usijanja, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je za BHRT da je spreman "pružiti ruku" i povući prvi potez koji će voditi ka normalizaciji situacije u državi.


Gostujući na TV Pink predsjednik RS-a Milorad Dodik odgovorio je da  poslije svega što je Izetbegović učinio, ruka može da se prihvati jedino ako se odmah povuče zahtjev za reviziju.


Dodik je istakao i da tu nije riječ o dobroj volji Izetbegovića da se riješi trenutna situacija, već o čistom licemjerju.


- To je licemjerje i bezobrazluk, koji su svojstveni samo takvim ljudima poput Bakira Izetbegovića... Sada bi odjednom trebalo zbog njegove "dobre volje" da se zaboravi šta on čini i šta pokušava da uradi u "kontinuitetu mržnje prema Srbima i srpskom narodu u cjelini", uzvratio je predsjednik RS-a


Naglasio je i da Izetbegović sada hoće da se "izvuče iz blata koje je sam napravio i gurnuo BiH u blokadu i rasulo".


- I sada bi on da bude pozitivac, koji, eto, nešto`pruža ruku, zaključio je Dodik.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook