APSURDI MANJEG ENTITETA

Zašto Republika Srpska ima čak osam predstavništava u svijetu i čemu ona uopšte služe?!

Front21.02.17, 20:43h

Zašto Republika Srpska ima čak osam predstavništava u svijetu i čemu ona uopšte služe?!
Opozicija tvrdi da je iz izvještaja o njihovom radu vidljivo jedino da se bave "organiziranjem manifestacija i učešćem na sajmovima"

 

Opozicija u Narodnoj skupštini RS-a večeras je ponovo postavila pitanje efekata i utrošenih sredstava za rad osam predstavništava RS-a u inostranstvu.

 

Tvrde da je iz izvještaja o njihovom radu vidljivo jedino da se bave "organiziranjem manifestacija i učešćem na sajmovima".

 

- Nelogično je da predstavništvo RS u Rusiji organizira fudbalski kamp na Jahorini – rekao je poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak tokom rasprave o Informaciji o aktivnostima RS-a u oblastima regionalne i institucionalne saradnje.

 

Uime NDP-a Zdravko Krsmanović je iznio tvrdnju da su sankcije predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku jedini "efekat" rada predstavništva RS-a u Vašingtonu zbog čega bi šef tog predstavništva trebalo da podnese ostavku, a ako on to ne, onda treba resorni ministar Zlatan Klokić.

 

Na najave iz Vlade o otvaranju predstavništva RS-a na Kipru, rekao je da to "odmah asocira na neku bježaniju s parama u tu državu".

 

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS-a Zlatan Klokić tvrdi da su predstavništva RS-a opravdala postojanje.

 

Istakao je i da svake godine Glavna služba za reviziju javnog sektora RS-a vrši reviziju poslovanja predstavništava i svi izvještaji su pozitivni.

 

U parlamentu je u toku rasprava o Informaciji o ostvarivanju prava izbjeglica, raseljenih lica i povratnika u RS.

 

Prethodno su poslanici raspravljali o Godišnjem izvještaju Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine za 2015.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook