DOKAZALA LAŽI O ZLOSTAVLJANJU SRBA U SARAJEVU

Hanka Paldum dobila tužbu protiv Goluba i Tomića: Sad me niko živ ne zove iz Srbije da objavi da sam nevina!

Hronika15.02.17, 21:20h

Hanka Paldum dobila tužbu protiv Goluba i Tomića: Sad me niko živ ne zove iz Srbije da objavi da sam nevina!
Slučaj datira iz 2013. godine kada se Hanka Paldum našla u centru medijske pažnje, prvo u Srbiji, a potom i u regionu, zbog optužbi da je tokom posljednjeg rata zlostavljala Srbe u Sarajevu, a optužbe na njen račun tada je javno iznio Goran Golub

 

 

Hanka Paldum dobila je tužbu protiv advokata Dušana Tomića i Gorana Goluba. Kako piše Faktor.ba, Općinski sud u Sarajevu donio je konačnu presudu po kojoj su Dušan Tomić i Goran Golub dužni Hanki Paldum isplatiti 4.000 KM za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda, i 675 KM za troškove parničnog postupka, navodi se u presudi ovog suda.


Slučaj datira iz 2013. godine kada se Hanka Paldum našla u centru medijske pažnje, prvo u Srbiji, a potom i u regionu, zbog optužbi da je tokom posljednjeg rata zlostavljala Srbe u Sarajevu, a optužbe na njen račun tada je javno iznio Goran Golub.


On je u opsjednutom Sarajevu bio zatočen u logoru Silos u Tarčinu, a tvrdio je da ga je 1993. godine, između ostalih, fizički maltretirala i Hanka Paldum, što mu je prouzrokovalo trajna oštećenja.


Prema Golubovim tvrdnjama, Paldum mu je naredila da legne na zemlju, a potom mu je nogom "zgnječila spolni organ", zbog čega, kako je kazao, kasnije nije mogao imati djecu.

 

Pjevačica je više puta na sudu negirala Golubove tvrdnje te navela da ga nikada nije ni vidjela, ali je sve vrijeme prije i tokom trajanja sudskog procesa bila na meti brojnih novinarskih tekstova u Srbiji, koji su je predstavljali na veoma ružan način.

 

Sve to nanijelo je veliku štetu popularnoj pjevačici, koja je na kraju tužila Dušana Tomića, prvooptuženog i branitelja Gorana Goluba, zbog širenja i plasiranja neistinitih navoda u javnost preko srbijanskih medija.
 

- Nekako osjećam veliku radost da je pravda zadovoljena i da sam konačno dokazala nevinost. To su sve bile čiste laži i izmišljotine. Iz kojih razloga je sve ovo učinjeno, to je samo njima poznato. Ipak, količina radosti je minorna u odnosu na tugu i bol koju sam osjećala u tom periodu. Mnogi su iznosili takve laži i optužbe na moj račun. Interesantno da u tom periodu nema ko me nije nazvao od medija iz regiona. Mislim da ne postoji medij iz Srbije koji me nije zvao, a sada niko živ, a to se čulo već. Kada je neka hajka i belaj svi se dignu nažalost. Bitno je da je ovome došao kraj, a kada je u pitanju 4.000 KM koje ću dobiti kao odštetu, one idu u humanitrane svrhe. Ne treba mi ni marka od tih para, izjavila je nakon svega za Hanka Paldum za Faktor.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook