ZAVRŠENI 1. MEĐUNARODNI DANI ŽENSKOG PODUZETNIŠTVA

Snježana Kopruner iz Travnika poduzentica godine u BiH

Arhiva09.05.14, 17:35h

Pobjednica Izbora je Snježana Kopruner, većinska vlasnica i direktorica kompanije GS-Tvornica mašina Travnik d.d. Osim nje u konkrenciji za dobijanje nagrade “Lady Boss” bile su još i Radomirka Vukoje, vlasnica mljekare Pađeni iz Bileće, i Azra Atagić-Ćatović direktorica web portala E-kapija
dani ženskog poduzetništva_zatvaranje

Najbolja bh. poduzetnica Snježana Kopruner sa konkurekcijom: Azra Atagić-Ćatović (lijevo) i Radomirka Vukoje (desno)

sarajevskom “Coloseumu” sinoć je na gala partyju “Lady Boss” izabrana poduzetnica godine u našoj zemlji, čime su i zvanično završeni 1. međunarodni dani ženskog poduzetništva, koje je organizirala Asocijacija poduzetnica BiH “One”.

Pobjednica Izbora je Snježana Kopruner, većinska vlasnica i direktorica kompanije GS-Tvornica mašina Travnik d.d. Osim nje u konkrenciji za dobijanje nagrade “Lady Boss” bile su još i Radomirka Vukoje, vlasnica mljekare Pađeni iz Bileće, i Azra Atagić-Ćatović direktorica web portala E-kapija.

dani ženskog poduzetništva_zatvaranje

Gala zabavi “Lady Boss” prethodila je Međunarodna konferencija “Snaga poduzetništva – snaga žene”... Za zabavni dio programa bio je zadužen Dušan Sekulić koji je izveo sevdalinke na harmonici

- Obradovana sam ovim priznanjem, i osim ljudima koji su me izabrali, želim se zahvaliti i svojim uposlenicima, bez kojih ne bi ni bilo ovolikog uspjeha – kazala je Kopruner nakon preuzimanja nagrade “Lady Boss”.

Predsjednica komisije koja je odlučivala pobjednicu Sabina Softić kazala je da su ona kao i članovi komsije (Rusmir  Hrvić, Nijaz Skenderagić, Petar Ćorluka, Safudin Čengić, Nada Budiša i Anila Gajević), imali težak zadatak, jer je u konkurenciji bilo više od 20 izuzetno uspješnih poslovnih žena iz naše zemlje.

- Kriteriji koji su utjecali na pobjednicu bili su rezultati poslovanja, odnosno konstantan rast prihoda, profita i broja uposlenih – naglasila je Softić.

Gala zabavi “Lady Boss” prethodila je Međunarodna konferencija “Snaga poduzetništva – snaga žene”, na kojoj je preko 40 poduzetnica, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti u našoj zemlji, nevladinog sektora, te regionalnih gender ureda razgovaralo o svim otvorenim pitanjima iz domena biznisa.

-    Nismo vas danas pozvali da vas kritiziramo, već ukažemo na potrebu naše bolje kooperativnosti. Žena poduzetnica ne želi alternativna zanimanja, već želi da se i u narednih 20 godina uspješno bavi privatnim poduzetništvom. Mi poduzetnice, želimo da nam vi budete partneri i vi ste ti koji trebate stvoriti uslove za rad – naglasila je Aida Zubčević, direktorica Asocijacije poduzetnica BiH “One”.

Na okruglom stolu je doneseno i nekoliko zaključaka koje će Asocijacija u narednom periodu uputiti na odgovarajuće političke adrese. Jedan od njih je i što skorije organiziranje konferencije na kojoj bi predstavnici politčkog i ekonomskog sektora razgovarali kako olakšati administrativne procedure i umanjiti namete poduzetnicima, što samo može pogodovati većem broju radnih mjesta.

Glavni pokrovitelj 1. međunarodnih dana ženskog poduzetništva, tokom kojih se predstavilo 30 uspješnih firmi iz naše zemlje, u kojima su žene većinski vlasnici, bila je Agencija UN WOMEN. 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook