VIDEO/ SKAKANJE SA LETJELICE

Vlasti objavile dramatičnu snimku nadzorne kamere: Ovaj tinejdžer satima je letio na točku aviona!

Arhiva07.05.14, 15:20h

Havajske vlasti objavile su snimku sigurnosne kamere na kojoj se vidi mladić koji je 20. aprila postao vijest svjetskih medija jer se u prostoru za točak aviona vozio punih pet i pol sati.

let na točku aviona

Početak snimke ne otkriva što se zapravo događa. Avion Hawaiian Airlinesa parkiran je na pisti u zračnoj luci Maui, a radnici obavljaju svoje redovite poslove. No, tada odjednom na pistu iz aviona iskače 15-godišnjak.

Havajske vlasti objavile su snimku sigurnosne kamere na kojoj se vidi mladić koji je 20. aprila postao vijest svjetskih medija jer se u prostoru za točak zrakoplova vozio punih 5 i pol sati. FBI je ranije objavio da je mladić Yahya Abdi pobjegao od kuće, preskočio ogradu u Međunarodnoj zračnoj luci Mineta u San Joseu te se "ukrcao" u prostor za kotač najbližeg zrakoplova.

Preživio je višesatni let na visini višoj od 10 hiljada metara unatoč manjku kisika i vrlo niskim temperaturama. Nakon što je iskočio iz aviona, na pisti je sjedio 13 sekundi, a potom je lagano teturao dok je pokušao hodati nakon leta. Kratko je razgovarao s radnikom u zračnoj luci te potom njih dvojica nestaju iz kadra.  Mnogi stručnjaci kažu da je pravo čudo što je u tim uvjetima preživio let od pet i pol sati.  

(Vecernji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook