'TAKO NIJE RADIO NI MILOŠEVIĆ'

Hrvat na Hrvata: Gradimir Gojer otvoreno napao Dragana Čovića

Arhiva06.05.14, 12:43h

Književnik, reditelj i dopredsjednik Stranke za BiH Gradimir Gojer uputio je otvoreno pismo članovima Predsjedništva BiH - Bakiru Izetbegoviću, Nebojši Radmanoviću i Željku Komšiću koje prenosimo u cjelosti

Gradimir Gojer
U povodu postupaka Policije Hercegovačko-neretvanjskog kantona, koji, intenzivno, već tri mjeseca, rade na gušenju opravdanih socijalnih protesta grđana u Mostaru, koji ograničavaju slobodu kretanja građanima i sindikalnim funkcionerima upućujem Vam, članovi Predsjedništva poziv da: prekinete, i to trenutno, policijsko nasilništvo nad prosvjednicima, koji mirno izražavaju svoje stavove, da prekinete nezakonito korištenje organa javnog reda, koji su pozvani da čuvaju red i mir, a ne da prijete i zastrašuju građane koji izražavaju svoj stav i to javno.

Pošto sam i sam bio predmetom prijetnji službenika MUP-a Hercegovačko-neretvanjskog kantona a zbog mog javnog djelovanja, tražim zaštitu od članova Predsjedništva BiH!

To što je Dragan Čović sa svojim ministrom Slađanom Bevandom zlouporabio ovlasti, šaljući policiju na goloruke prosvjednike, to gospodo, u najcrnijim vremenima totalitarizma, nije koristio niti Slobodan Milošević!

Molim Vas da zaustavite teror nad grđanima Mostara, a protiv onih koji ponovno uvode „verbalni delikt“ u Državu BiH nastavit ću se boriti svim demokratskim i političkim sredsvima.

Ne budete li zaustavili ovu zlouporabu Policije Hercegovačko-neretvanjskog kantona, pozvati ću građane BiH na totalni građanski neposluh!

S poštovanjem,

Gradimir Gojer

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook