PRISLUŠKIVANJE I AFERA 'JOVANJICA' BILE UVOD

Ana Brnabić otkrila detalje o planiranom atentatu na Vučića: 'Sigurna sam... Ubistvo je pripremano dugo i detaljno'

Front24.10.21, 15:29h

Ana Brnabić otkrila detalje o planiranom atentatu na Vučića: 'Sigurna sam... Ubistvo je pripremano dugo i detaljno'
Formirane su paralelne strukture u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) i vođene su kampanje u tajkunskim medijima, koje su prenosili mediji u regiji kako bi Vučića dehumanizovali i od njega i njegove obitelji napravili kriminalni klan - rekla je Brnabić

 

 

 

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je sigurna da je bilo planirano ubistvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a da su navodi o prisluškivanju Vučića i afera "Jovanjica" pokušaji državnog udara.

 

- Planirano je dugo i detaljno. Formirane su paralelne strukture u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) i vođene su kampanje u tajkunskim medijima, koje su prenosili mediji u regiji kako bi Vučića dehumanizovali i od njega i njegove obitelji napravili kriminalni klan - rekla je Brnabić, prenosi Beta.


Ona je rekla da je bio planiran atentat na Vučića na otkrivanju Spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu, 27. siječnja ove godine, ali nije navela detalje i zašto tužiteljstvo nije pokrenulo postupak protiv odgovornih.


- Cijeli narativ je bio takav. Mislim da su htjeli da ga ubiju i prije, tokom i poslije otvaranja spomenika Stefanu Nemanji, ali danas je, čini mi se, taj narativ razbijen. Mi ćemo nastaviti istragu i zaštićenih neće biti - poručila je Brnabić.

 

(FENA/ad)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još