MNOGI SE SADA PITAJU

Šta će se dešavati u Raiffeisen Bank BiH? Nakon policijske akcije i sumnjičenja bivšeg direktora, klijentima stiže odgovor...

Biznis Klub13.04.21, 17:39h

Šta će se dešavati u Raiffeisen Bank BiH? Nakon policijske akcije i sumnjičenja bivšeg direktora, klijentima stiže odgovor...
Slijedom informacija koje su se pojavile u javnosti, vezanih za g. Dobnigga, iz Raiffeisen Bank BiH odgovaraju hoće li njegove lične aktivnosti utjecti na poslovanje Banke i njene redovne aktivnosti

 


Shodno informacijama koje su od juče prisutne u javnosti, da pravosudna tijela i policija u Bosni i Hercegovini provode istragu o međunarodnom finansijskom kriminalu i pranju novca koja je povezana i s bankarskim sektorom, a da je među osumnjičenima i bivši direktor Reiffeisen banke u BiH, Austrijanac Karlheinz Dobnigg, brojni klijenti, pravna i fizička lica, se pitaju šta će se dalje dešavati u i oko ove banke, te hoće li se posljednji događaju odraziti na njeno poslovanje.


Tim povodom, iz Raiffeisen banke u BiH oglasili su se novim saopštenjem, odgovarajući na pomenute dileme:  


- Slijedom informacija koje su se pojavile u javnosti vezanih za g. Dobnigga, želimo naglasiti da njegove lične aktivnosti nisu povezane s Bankom te stoga nemaju utjecaj na poslovanje Banke i ne ometaju nastavak našeg redovnog poslovanja, našu stabilnost i kontinuitet.


Raiffeisen banka je jaka, stabilna i dobro organizovana kompanija i dio je Grupacije koja uspješno posluje preko 130 godina.


Raiffeisen banka nastavlja obavljati planirane i redovne poslovne aktivnosti, te su klijentima dostupni proizvodi i usluge kao i inače. Naš fokus u narednom periodu će i dalje biti na razvoju rješenja koja će pojednostaviti poslovanje s Bankom, te klijentima stojimo na raspolaganju za sve što je potrebno - navode iz sektora za Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću Raiffeisen Bank BiH.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još