POTPUNI HAOS U SRBIJI

Zgrada u centru Beograda godinama krila jezivu tajnu: Nakon hapšenja uglednog reditelja, i druge glumice progovorile

Hronika17.01.21, 17:09h

Zgrada u centru Beograda godinama krila jezivu tajnu: Nakon hapšenja uglednog reditelja, i druge glumice progovorile
Pošto se sumnja da ima još osoba koje je Aleksić seksualno napastvovao, iz MUP-a Srbije poručuju da prijave mogu podnijeti u prostorijama Policijske uprave grada Beograd

 

 

Reditelj i učitelj glume Miroslav Aleksić uhapšen je danas u Beogradu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela silovanje i nedozvoljene spolne radnje.

 


Sve je izašlo na vidjelo nakon što je nekoliko djevojaka, od kojih su neke maloljetne, prijavilo je policiji da ih je silovao ili seksualno uznemiravao Miroslav Mika Aleksić, čuveni vlasnik škole glume. Jedna od njih je i renomirana mlada glumica Milena Radulović (26).


Od juče o tome bruje mediji u Srbiji, a iz časa u čas u javnost cure brojni novi detalji horora koji se godinama odvijao iza zidina zgrade u centru Beograda.


Škola glume "Stvar srca", koju vodi Aleksić, dugo je važila za jednu od najboljih u Beogradu, ali je sada na površinu isplivala mračna, dugo čuvana tajna.


Ispovijest glumice Milene Radulović, koja je više puta seksualno zlostavljana dok je pohađala ovu školu, i to u prostorijama pored koje su bili drugi učenici, možete čitati ovdje.

 

milena-radulovic-mika-aleksic


- Sve je pažljivo isplanirao. Koristio je situaciju što smo bile u šoku. Osim toga što vam se sve to dešava, uvijek je tu bio i strašan osjećaj da je tu, u blizini, gomila druge djece - rekla je Milena.


Inače, kroz ovu školu prošla su neka brojna poznata imena srbijanske glumačke scene kao što su Nikola Đuričko, Nikola Kojo, Katarina Radivojević, Miodrag Radonjić...


Nakon hrabrog poteza Milene Radulović da nasilnika prijavi, uslijedile su mnogobrojne poruke podrške kolega i saradnika. Pored toga, glumica je "dala vjetar u leđa" drugim žrtvama nasilja da ispričaju svoju priču, što nije nimalo lako.


Međutim, ima i onih koji postavljaju drugačija pitanja, poput - zašto nije ranije prijavila?!


Odgovor na ovo pitanje najbolje je dao poznati glumac Tihomir Stanić:


- Tražiti od žrtve bilo kakvo objašnjenje, zašto sada a ne ranije, to je zločin... Imam duboko poštovanje prema bolu žrtava i odluci da to objelodane. Oduvijek u društvima, ne samo našem, sve se to relativizuje, traže se opravdanja, kao zašto je neko ćutao... Pa zamislite vi da se nekom tako nešto desi - rekao je glumac.


Pošto se sumnja da ima još osoba koje je Aleksić seksualno napastvovao, iz MUP-a Srbije poručuju da prijave mogu podnijeti u prostorijama Policijske uprave grada Beograd, Bulevar despota Stefana 107.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook